Mediation bij scheiding

Hoe ga je met elkaar goed uit elkaar?

Wanneer je besloten hebt te gaan scheiden komt er veel op je af. Momentum Mediation is er niet alleen voor een financieel en juridisch goede afwikkeling van jullie scheiding, maar staat vooral voor een persoonlijke en betrokken begeleiding zodat jullie beide de toekomst weer met vertrouwen zien.

Het einde van jullie relatie betekend afscheid nemen van je rol als partners, maar wanneer jullie kinderen hebben zal jullie gezamenlijke rol als ouders blijven bestaan. Hierover moeten afspraken gemaakt worden. Tijdens de mediation staan we uitgebreid stil bij jullie rol als partners, jullie gezamenlijke rol als ouders en jullie kinderen. Hoe gaan zij hier mee om? Zijn zij al op de hoogte gebracht? Eventueel bereiden we een paraplugesprek voor. Ook gaan we het hebben over het inkomen en jullie vermogen.

Ouderschapsplan

Afspraken over omgang, ouderschap, opvoeding, school, en nog heel veel meer worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Dit ouderschapsplan is wettelijk verplicht. Samen met jullie ga ik kijken naar wat jullie nu écht belangrijk vinden voor jullie kinderen. Ook moeten er financiële afspraken gemaakt worden. Een alimentatieberekening is hier onderdeel van. Verder bespreek ik met jullie hoe jullie de kinderen kunnen betrekken bij het maken van afspraken. Het uiteindelijke ouderschapsplan is een plan dat voor jullie beide aansluit op wat jullie echt het beste vinden voor jullie kinderen en waarover geen onduidelijkheid kan bestaan.

Convenant

Naast het ouderschapsplan moet er in veel gevallen een convenant worden opgesteld. Hierin maken jullie afspraken over onder andere jullie woning, bezittingen en schulden, pensioenen, maar ook maak ik samen met jullie een vermogensopstelling zodat er een juridische vermogensverdeling gemaakt kan worden. Ook kijken we naar alimentatie. Naast kinderalimentatie kan er soms ook partneralimentatie verschuldigd zijn. Alimentatie wordt berekend op basis van draagkracht en behoefte. Momentum Mediation berekend de alimentatie  altijd volgens de op dat moment geldende alimentatie normen.

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

    • Diane Rooijakkers-Smeets
    • Mickershof 25, Gemert
    • E: diane@momentum-mediation.nl
    • M: 06-24251269