Scheiden en overlijden, onderschat het risico niet!

Een (gezamenlijke) overlijdensrisicoverzekering, wat moet je er nog mee nu je besloten hebt uit elkaar te gaan. We kunnen de verzekering wel beëindigen toch? Ik hoef het leven van mijn ex-partner toch niet meer te verzekeren? Opmerkingen die ik vaak hoor. Het lijkt wellicht logisch maar niets is minder waar.
Als je alimentatie ontvangt moet je jezelf de vraag stellen of je financieel nog kunt rondkomen wanneer deze onverhoopt weg valt. Red je het dan financieel nog wel? Daar komt bij dat wanneer je ex-partner komt te overlijden jij ook de volledige zorg van de kinderen op je moet nemen. Kun je nog wel blijven werken zoals je dat tot nu toe deed? Krijg je te maken met extra opvangkosten?
Een goede overlijdensrisicodekking is in een scheidingssituatie van groot belang. Zelfs wanneer jullie tijdens jullie relatie geen overlijdensrisicoverzekering hadden afgesloten kan het raadzaam zijn dit alsnog te overwegen. Zo vang je het gat op dat ontstaat door het wegvallen van de alimentatie of dekt het de toenemende kosten van de kinderen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

    • Diane Rooijakkers-Smeets
    • Mickershof 25, Gemert
    • E: diane@momentum-mediation.nl
    • M: 06-24251269