Scheiden en verzekeren

Schadeverzekeringen

Schadeverzekeringen zijn om je bezittingen te beschermen. Een opstalzekering, inboedelverzekeringen en een aansprakelijkheidsverzekering zal iedereen moeten hebben. Gaan jullie uit elkaar dan moet je deze zaken dus direct gaan regelen.              Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering moet je ten minste af te sluiten. Wanneer jullie kinderen hebben dienen jullie beide een gezinsdekking te hebben.  Dit zijn vaak relatief goedkope verzekeringen. Gaan jullie de auto’s verdelen dan moet dat ook aan de tussenpersoon of de maatschappij worden doorgegeven. Vraag hen ook naar de schadevrije jaren die zijn opgebouwd. 

Levensverzekeringen

Levensverzekeringen zijn vaak afgesloten toen er een huis werd gekocht. Hiermee hadden jullie de financiële zekerheid dat je in de woning kon blijven wonen als de partner zou komen te overlijden. Indien de woning (nog) niet wordt verdeeld blijft een dergelijke levensverzekering doorlopen.

Na een scheiding ben je samen verantwoordelijk voor de kinderen. Als één van de ouders komt te overlijden staat de andere ouder er alleen voor. De afgesproken partner- of kinderalimentatie is er niet meer. Om dit financiële risico af te dekken wordt vaak gekozen voor een alimentatieverzekering. Dit is een levensverzekering op elkaars leven gedurende een bepaalde periode, bijvoorbeeld zolang de kinderen nog minderjarig zijn.

 Spaar- of beleggingsverzekeringen

Met deze verzekeringen bouw je een waarde op. Met deze waarde heb je bepaalde doelen bijvoorbeeld het aflossen van de hypotheek. Bij een scheiding wordt gekeken wat deze verzekering op dat moment waard is. Hij kan worden beëindigd en de waarde worden verdeeld of de één houdt de verzekering en betaalt de helft van de waarde aan de ander uit.

Tijdens de begeleiding neem ik jullie mee in de mogelijkheden en gevolgen van jullie keuze.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

    • Diane Rooijakkers-Smeets
    • Mickershof 25, Gemert
    • E: diane@momentum-mediation.nl
    • M: 06-24251269